Elérhetőségek

BEPPLER Kft.

2310 Szigetszentmiklós,
0298/104 hrsz.
Telefon:
+3624443108
E-mail:
info@beppler.hu

Krizantém

Gyökeres és gyökér nélküli krizantém dugványok

(cserepes, vágó, multilfora és szabadföldi fajták)

 

ELŐRENDELÉSI KEDVEZMÉNY
Vágó és szabadföldi vágó krizantém fajtákra a mennyiségi kedvezmény mellé további 5 % kedvezményt adunk, 2024. február 15-ig leadott megrendelés esetén.

 

AKCIÓS UTÓSZEZONI ÁRAK

28-32. hetek között a kisvirágú időzíthető cserepes és a multiflora fajták dugványait kedvezményes áron kínáljuk!

2024-as katalógust január közepéig külön kérés nélkül postáztuk Brandkamp a krizantémot termesztő vevőinknek. Katalógus igényét az info@beppler.hu címen illetve kollégáinknál jelezheti.

 

Brandkamp krizantém katalógus 2024

AZ ALÁBBI KÉPRE KATTINTVA LETÖLTHETŐ PDF FORMÁTUMBAN

 

TELEFONON MEGJELENÍTHETŐ ISSUU FORMÁTUM

 

KIBO NAGYVIRÁGÚ VÁGOTT KRIZANTÉM
- TERMESZTÉSTECHNOLÓGIA
 

Az előző három krizantém szezonban sok termelő kipróbálta a Kibo fajtát. Nagyon jó tapasztalatokat szereztünk. A Kibo ígéretes új fajta a nagyvirágú, teljesen fehér, sötétítés nélkül termeszthető vágó fajtakörben. A fajta a Creamist-hez képest hófehér, és megfelelő termesztéstechnológia mellett eléri a Creamist szárhosszúságát.

A KIBO egy vágó, bimbózást igénylő krizantém fajta a Brandkamp cég kínálatából. Nagyvirágú, virága hófehér és gömb formájú. Előnyei közül kiemelkedő: sötétítés nélkül termeszthető Halottak napjára; a többi fajtával ellentétben a teljes állomány 95%-a értékesíthető, és 1. osztályú minőségű; nem érzékeny a tripszre; alacsony hőmérsékleten, és teljes nyílásban is mindig hófehér marad.

Ültetés
Sötétítés nélküli termesztésben visszavágás
nélkül a 24-26. héten, visszacsípéssel a 21-23. héten kell ültetni, hogy 43-44. héten virágozzon. Korábbi virágoztatáshoz szükséges a sötétítés. Sötétítést megelőzően, visszacsípés után 4 hét hossszúnappalra van szükség a megfelelő bimbóképződéshez. Reakcióideje: 8 hét.

Térállás
Visszacsípéssel 28 tő/m2 javasolt, a két legerősebb hajtást kell meghagyni, a többit távolítsuk el. Egyszálasként 56 tő/m2.

Bimbózás
Minél korábban kezdjük a bimbózást, annál nagyobb lesz a virágzat. Időben elvégezve 13-14 cm lesz a virág átmérője.

Tápanyagutánpótlás
A megfelelő növekedéshez az ültetést követően, az első öt hétben nitrogén túlsúlyos tápoldatra van szükség. Javasolt N-K arány: 1,5:1. Javasolt EC az ültetőközegben: 1,3. A továbbiakban kiegyenlített N-P-K arányú tápanyag kijuttatása szükséges.

Növekedés-szabályozás
A megfelelő szárstabilitáshoz és magassághoz nem szükséges törpésíteni. Az esetleges hosszú virágnyak ellen közvetlenül az utolsó bimbózás után lehet növekedés-szabályozó szert használni.

Növényvédelem
Kártevőkkel szemben különösebben nem érzékeny. Mivel a fajta nem túlzottan érzékeny a tripszekre, ezért kevésbé érzékeny a TSWV-re (paradicsom bronzfoltosság vírusra). Virodokkal
szembeni érzékenysége jelenleg nem ismert.

Szedés
A 60%-os nyílottság az ideális időpont a szedéshez. Virágzata erős és stabil, így kiváló a szállíthatósága a vázatartóssága is.

Részletesebb termesztési tanácsokért forduljon területi képviselőinkhez!


« Vissza az előző oldalra!

BEPPLER Kft. - Magyar